slider01.jpg slider_03.jpg slider_04.jpg slider_06.jpg slider05.jpg slider_01.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Nieuwe velden 2 en 3

18-8-2023  | 

Er bereiken ons met enige regelmaat vragen over de nieuwe velden daarom hieronder wat extra informatie:

Veld 2
Dit veld is een waterveld op een ET layer onderlaag. De ET layer is een combinatie van rubber en split (steen). Deze laag zorgt voor een natuurlijk en gelijkmatige stuit van de bal. De ET layer ligt onder de grasmat en ziet er uit als asfalt maar geeft doordat er rubber is gebruikt toch een goede demping. De grasmat is van een zelfde kwaliteit (vezeldichtheid) als veld 1. De mat is van een andere leverancier. De eigenschappen van veld 2 zijn identiek aan veld 1(stuit en balsnelheid). 

Voor de sproei watervoorziening van veld 2 wordt gebruik gemaakt van de tanks welke reeds bij de aanleg van veld 1 achter het clubhuis zijn geplaatst. Het water dat gebruikt wordt voor het sproeien is grondwater dat via een waterput wordt opgepompt en door een zuiveringsinstallatie gaat voor het in de betonnen opslagtanks (2 gekoppelde tanks van elk 20.000 liter) terecht komt. 

Voor veld 2 wordt in de komende periode een materiaalhok geplaatst. Hier worden ook tijdelijk de keepersmaterialen opgeslagen. Zodra de verbouwing van het clubhuis is afgerond komen de keepersmaterialen in het vernieuwde clubhuis (na oplevering van het nieuwe clubhuis van de handbal).

Veld 3
Dit veld is een semi zandveld. Dit betekent dat een waterveld grasmat is voorzien van zand als infill. Veld 3 is niet vergelijkbaar met ons oude zandveld 2. Het is veel sneller en biedt door de (nieuwe) onderlaag en mat veel betere demping.

Doordat veld 3 minder snel is dan een waterveld en de bal minder stuit is dit zeer geschikt voor beginnende hockey-ers of teams waar de balsnelheid bij voorkeur wat lager is. Het veld is om deze reden voorzien van extra belijning zodat goed op een half veld gespeeld kan worden. Ook zijn voorzieningen aangebracht om goals op de zijkanten van het veld te plaatsen. De goals van veld 3 zijn voorzien van wielen en dus makkelijk verrijdbaar zodat ze op de gewenste plek opgesteld kunnen worden.

Bij een waterveld zorgt het water, tussen de grasvezels, dat het snel bevriest - vanaf 4 graden boven nul luchttemperatuur. Een zandveld heeft hiervan veel minder last en kan ook in bevroren situatie bespeeld worden. Veld 3 kan dus in het najaar gebruikt worden om buiten te trainen als dit niet mogelijk is op de watervelden 1 en 2.

Er ligt op dit moment nog veel zand op de mat. Uiteindelijk zal dit zand door de afrondende werkzaamheden, dagelijks onderhoud (borstelen), gebruik voor trainingen en wedstrijden en regen tussen de vezels komen. Dit vraagt dus wat geduld...
Het veld is nog is op een aantal plekken nog niet helemaal glad/egaal. Voor het veld opgeleverd wordt zal dit door de aannemer worden opgelost.

De nieuwe velden worden na oplevering door de aannemer gekeurd door een gespecialiseerd bedrijf. De KNHB stelt normen op waaraan een veld moet voldoen. De aannemer hanteert deze normen bij de aanleg en de keuringsinstantie controleert of dit goed is gebeurd. Je moet dan onder meer denk aan hekwerken, afmetingen van het veld, belijning maar er wordt ook gecontroleerd of het veld egaal is aangelegd.