De overwinning van de meiden C1

25-5-2014  |

In de allerlaatste wedstrijd van de competitie streden de dames van de C1 samen met Rapid MC1 en Derby MC1 om de tweede plaats. Jammer genoeg hebben we de achtervolging op de nummer 1 Catwijk te laat ingezet en is Catwijck met 7 punten verschil kampioen geworden. Vandaag speelde we op sportpark Harga tegen Spirit Schiedam, wederom een lastige horde, dus de dames moesten weer vol aan de bak.

Op een zeer zonnige maar vooral warme zaterdag 24 mei startten de speelsters van beide teams laat op de middag op veld 2. De hitte maakt het lastig en hoewel de dames furieus uit de startblokken schieten zijn de kansen schaars. Spirit zet goed druk en domineert de eerste 10 minuten. Maar Femke had een paar fantastische reddingen en daardoor bleef het 0 – 0. Na een (onterechte) groene kaart voor een speelster van Voorhout werden de Voorhoutse dames wakker geschud. De groenhemden hebben heel veel balbezit en bivakkeren voortdurend op de helft van de opponent. Bij balverlies schakelen de Voorhoutse dames vliegensvlug om en met mooi combinatie spel trachten zij de voorhoede te bereiken. Prima verdedigend werk zorgt ervoor dat iedere aanval van Spirit mislukt. Een snelle uitbraak zorgt er voor dat Voorhout met een 1-0 voorsprong de rust in gaat.

Even allemaal goed drinken, een paar tactische aanwijzingen en dames staan al weer opgesteld voor de tweede helft. De start van de tweede helft begint weergaloos! Drie doelpunten voor Voorhout in nog geen 5 minuten! BAM 4 – 0. Even is de tegenstander confuus maar na een kwartier spelen hebben ze alles weer op rit wat resulteert in een 4 – 1. Na de gele kaart wegens babbelen, staat iedereen weer op scherp. Nadat de weggestuurde speelster terugkwam in het veld maakte zij haar kaart ruimschoots goed met een fantastisch hoog schot in het net. BAM de keeper weet niet wat haar is overkomen. Strijdend voor elke bal wordt de 5 - 1 tot het eindsignaal vastgehouden!

Femke, Maaike, Anouk, Anne-Fleur, Kirsten V., Puck, Odile, Roos, Merel, Kirsten B., Kiki, Babet, Suzan, Blanca, wij zijn super trots op jullie! Gefeliciteerd met jullie tweede plaats in de eerste klasse en bedankt voor het leuke seizoen. CHAPEAU.