Dames 1 verrast de Kikkers in eigen huis 1-2

19-4-2015  |

Onze dames hadden vandaag een moeilijke uitwedstrijd tegen de Kikkers uit Nieuw- Vennep. Met goed spel en een solide verdediging behaalden zij een zwaar bevochten overwinning.

Na de winst tegen Alkemade van vorige week moesten de dames tegen de nummer 5 van de competitie, De Kikkers.

De dames uit Nieuw-Vennep probeerden met aanvallend hockey in het begin al een beslissing te forceren. Maar door een snelle tegenaanval na 5 minuten scoorde Sanne Dijkstra de 0-1 voor Voorhout. De Kikkers konden geen goede kansen creĆ«ren en liepen na 15 minuten tegen een 0-2 achterstand aan.  Evelien gordijn scoorde met een fraaie backhand vanaf rand cirkel. Voorhout hield de nul en men ging met deze stand de rust in.

De tweede helft gaf het beeld van een sterk aanvallende thuisploeg en een goed verdedigend Voorhout. Onder druk gaf Voorhout een groot aantal strafcorners weg. Halverwege de tweede helft scoorden de dames uit Nieuw-Vennep de belangrijke aansluitingstreffer. De Voorhoutse dames verdedigden de voorsprong op knappe wijze en sleepten de zwaar bevochten winst uit het vuur.