Dames 1 Zaalkampioen!

7-2-2016  |

Zaterdag 6 februari was het zover. Het kampioenschap in de 3e klasse moest beslist worden in een drieluik tussen de nummers 1,2 en 3.

Dit waren Barendrecht, Voorhout en Pijnacker. Onze dames trokken aan het laatste eind door beide wedstrijden te winnen!!

Pijnacker-Voorhout 1-3 en Voorhout-Barendrecht 2-1

Het kampioenschap is binnen. Een geweldig resultaat!!

Hierbij het wedstrijdverslag!!!

Never give up!

Twee wedstrijden, twee keer winnen, gaat dit lukken? Onze tegenstanders Barendrecht (de nummer 1) en Pijnacker (de nummer 3) speelden tegen elkaar om 15:30. We hadden van te voren alle scenario’s bedacht. Als Pijnacker wint tegen Barendrecht dan hoefden we niet meer te winnen tegen Pijnacker, maar wel tegen Barendrecht om het kampioenschap binnen te slepen. Voordat onze rivalen tegen elkaar streden hadden we afgesproken helemaal omgekleed te zijn en onze bespreking achter de rug te hebben, zodat we de hele wedstrijd Barendrecht vs. Pijnacker konden bekijken. Helaas voor ons won Barendrecht deze wedstrijd met 4-2. Dit betekende twee wedstrijden, twee keer winnen, zou dit gaan lukken?

16:15 Wij mochten het veld betreden en begonnen met inspelen. De zenuwen gierden door ons lijf. Remco vertelde ons tijdens de bespreking dat we niet zenuwachtig moesten zijn (schakel dat maar eens uit….), "dit zijn de wedstrijden die het leukst zijn, als het ergens om gaat”.
Er waren niet genoeg tribunes voor al het publiek dat aanwezig was, dit gaf ons een extra kick en motivatie om te winnen.

16:20 De wedstrijd begon tegen Pijnacker. Voor Pijnacker was de-kampioenschap-droom helaas voorbij. Wij daarentegen moesten winnen om nog in aanmerking te komen voor het kampioenschap. De zenuwen gierden nog steeds door ons lijf, zeker met in ons achterhoofd dat we deze wedstrijd moesten winnen.
Helaas bleken de zenuwen in het eerste stadium van de wedstrijd nog te veel mee te spelen. Pijnacker kreeg een strafcorner en tipte de bal in het doel. 0-1 achter. Nu moesten we minimaal 2x scoren om nog in de race te blijven. Wij hebben geleerd uit eerdere wedstrijden dat een 0-1 achter niets betekent en hebben deze score vaak omgebogen naar een overwinning.
De aansluitingstreffer kwam van Sanne, met nog 2 minuten op de klok van de eerste helft, een super mooi doelpunt hoog in het dak van het doel. De enorme ontlading van het publiek gaf ons een extra motivatie om niet op te geven en nog meer doelpunten te scoren. 1 minuut later een mooie uitbraak van Eveline. De keeper maakte een harde overtreding en wij kregen een strafbal mee. Helaas sprong de keeper heel goed in de rechterhoek en hield hem tegen. Met 1-1 gingen we de rust in.

Na de peptalk van Remco gingen we vol de tweede helft in. Een gelijkspel zou genoeg zijn, maar we wilden het zekere voor het onzekere nemen en streden voor een tweede doelpunt. Onze voorhoede Amy, Sanne, Roos en Eef probeerde alles op alles te zetten om te scoren.
Deze kwam ook na een zeer mooie actie van Eveline, ze zag Sanne helemaal vrij staan en die maakte hem natuurlijk af! Hoppa, 2-1 wat een ontlading weer bij het publiek, geweldig! Aan de Barendrechste kant werd het al wat stiller (die hoopte immers dat Pijnacker zou winnen).
Je zou denken dat Pijnacker zich gewonnen zou geven aangezien ze toch geen kampioen meer konden worden, maar niets was minder waar.

Pijnacker bleef strijden voor de overwinning. Na de 2-1 begon het kaarten te regenen. Je kon geen scheet laten of je werd eruit gestuurd met groen. Op een gegeven moment hadden wij 2 groene kaarten gekregen. Hier handelde Pijnacker zeer snel en wisselde hun keep voor een extra speler, met als gevolg dat wij met 3 man + keeper stonden en Pijnacker met 6 veldspelers. Ik weet niet hoe, maar we hebben deze 2 minuten overleefd! (bij een groene kaart moet je er 1 minuut eruit). Zij bleven met een extra man spelen wat voor extra druk zorgde, maar wij lieten ons niet kennen! Sanne maakte een mooie actie, maar werd zwaar gehinderd toen ze in een leeg goal wilde pushen (ze speelden immers zonder keeper), dus kregen we een strafbal mee. Pijnacker wisselde snel de vliegende keep voor de "echte” keeper. We wisten al van eerder dat deze keeper goed duikt naar de linkerhoek, dus Sanne maakte hem cool af in de rechter bovenhoek. 3-1 de overwinning was enkele minuten verwijderd, maar Pijnacker gaf niet op en bleef druk zetten. Onze verdediging heeft het goed dichtgezet en iedereen gaf de laatste minuten nog 100%.
Pffff de eerste wedstrijd zat erop, een groot compliment naar ons team, we hebben niet opgegeven! We hebben laten zien aan Barendrecht dat wij ons niet zomaar gewonnen geven.

17:10 Wedstrijd 2, verliezen betekende een tweede plek, gelijkspel ook, winnen betekende een onvergetelijk kampioenschap.

Het was al vrij snel duidelijk dat allebei de teams gebrand waren om te winnen. De linkerhelft van de tribune zat vol Barendrecht supporters en de rechterhelft zat vol Voorhout supporters. De tribunes waren zelfs te klein aan onze support kant en er moesten allerlei extra stoelen bij worden gehaald. Het was ook vrij snel duidelijk dat we niet veel mee zouden krijgen van de scheidsrechter van Barendrecht. Na een wat dubieuze beslissing van haar kregen wij een groene kaart en een strafcorner tegen (terwijl de overtreding ergens op de middellijn zich afspeelde) en moesten we het 1 minuut lang doen met 4 spelers. Hiervan profiteerde Barendrecht en ze scoorden uit een strafcorner, 0-1.

Hier en daar wat kansen, en aan onze kant goede reddingen van onze super keepster Mariska die alles tegenhield. 0-1 was ook de stand waarmee we de rust in gingen. Om nog enige hoop te houden op het kampioenschap moesten we toch echt snel een aansluitingstreffer maken. De wedstrijd bestond niet alleen meer uit 10 spelers en 2 keepers, maar coaches, scheidsrechters en supporters maakten allemaal onderdeel uit van de wedstrijd.

Nog 10 minuten op de klok. We hadden van te voren afgesproken, wanneer we achter zouden komen, dan was het alles of niks. Dus Mariska, onze keepster, werd vervangen door vliegende keepster Isabelle. Dit was een erg goede zet van ons. Nog 7 minuten op de klok na een super pass van Roselieke, was het Eveline die rustig bleef en over de liggende keeper een mooi lobje maakte. Dit moment is onbeschrijfelijk, de ontlading van onze supporters zorgde voor kippenvel. Dit vroeg om meer doelpunten! 1-1 we wisselden Mariska gelijk weer terug en hadden inmiddels nog 6 minuten om de winnende te maken. Nog 5 minuten… Isabelle zette het op een lopen en dolde een paar meisjes uit en haalde nuttig in de cirkel een voetje. We wisten dat we niet veel mogelijkheden zouden krijgen om te scoren. De hele wedstrijd liepen onze corners al niet lekker. We hadden bij de wedstrijd Pijnacker – Barendrecht gezien dat hun keepsters goed de tweede paal afdekten en hadden er tot nu toe voor gekozen om dus niet voor die variant te gaan. Maar het meeste rendement uit onze strafcorners kwam toch echt van onze "tip in variant”. Dus ja nog 5 minuten te gaan alles of niks….. Sanne en Eveline keken elkaar aan en dachten dit gaan wij doen. Dus Eveline puste de bal naar Sanne op de kop en die puste hem strak naar Eveline die de tip in maakte (filmpje staat op facebook). En ja hoor onze supporters gingen helemaal los! De kippenvel van het eerste doelpunt was nog niks vergeleken met wat we nu voelden.

Met nog 5 minuten op de klok was het duidelijk, we zouden koste wat kost Barendrecht niet meer in onze cirkel laten komen. We hebben gehockeyd voor wat we waard waren om dit te voorkomen, onze verdediging Cas, Isa, Lieke, en Siem stonden als een huis
en we hebben maar 1 kans weggeven (een strafcorner in de laatste 2 minuten, die op paal ging!). En toen was het nog 3 minuten, nog 2 minuten, nog 1 minuut… en toen nog 10 seconden!!!! Het aftellen kon beginnen 10, 9, 8, …. Al onze supporters deden mee, 7,6,5,4,3,2,………………….1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAMPIOENEEEEEEEEEEEEEEEEN de ontlading bij ons was groot! Van 0-1 achter naar 2-1 in de laatste 10 minuten dat heet doorzettingsvermogen, never give up! We kunnen echt trost zijn op deze prestatie!

Hierbij willen wij natuurlijk alle lieve supporters bedanken die ons hebben aangemoedigd, vrienden, familie, vriendjes en natuurlijk de meisjes van de B1 die zijn komen kijken met hun ouders! BEDANKT jullie hebben ons kippenvel bezorgd en hebben ons naar de overwinning geschreeuwd.
En niet te vergeten onze vaste scheidsrechter John die elke zaterdagavond heeft gefloten, behalve de finaledag (omdat hij zelf een toernooi had), en Liesanne en Thomas die zo lief waren om hem te vervangen op deze belangrijke dag, BEDANKT!

Wij hopen iedereen weer op het veld langs de kant te zien en volgend jaar natuurlijk in de zaal in een klasse hoger!!! (2de klasse!!)