Dames winnen op effectiviteit + karakter van Kieviten 3-0.

24-9-2017  |

Na 2 nederlagen beloofde het weer een moeilijke middag te worden voor de hockeydames van MHC Voorhout. De Kieviten uit Wassenaar kwamen op bezoek en de resultaten tegen die tegenstander waren de laatste jaren niet goed geweest. Voorhout beloonde zich echter met de winst door een goede tweede helft.

Op een stralende zondag op Sportpark Elsgeest gingen beide teams fel van start. De dames uit Wassenaar zetten Voorhout direct onder druk en waren de gehele helft de bovenliggende partij.

Voorhout kwam sporadisch tot een tegenaanval, maar was dan ook gelijk gevaarlijk.

Door goed te verdedigen en door fantastisch keeperswerk van de Voorhouts goalie Mariska van Vliet bleef voor beide teams de nul op het scorebord.

De tweede helft gaf een ander beeld. De dames uit Voorhout zochten meer de aanval en de verdediging van de Kieviten werd danig getest.

In de 8e en 12e minuut minuten kreeg Voorhout loon naar werken. Twee strafcorners werden schitterend benut door Verena Barmentloo en Elise Bos. Hierna trok het team van Voorhout zich terug en wachtte op de counter. De Kieviten probeerde de aansluittreffer te maken maar met heel veel inzet  en karakter hielden de Voorhoutse dames hun doel schoon.

Met snelle counters kreeg Voorhout kansen en Voorhout was effectief. Even later werd Merel Heijl vrij gespeeld voor de keepster van Wassenaar, die zij netjes omspeelde en de 3-0 liet aantekenen.

De Wassenaarse dames probeerden het nog wel, maar kregen een lesje in effectiviteit, zodat Voorhout met de eerste 3 punten in de competitie de finish haalde.