slider05.jpg slider_06.jpg slider01.jpg slider_04.jpg slider_01.jpg slider_03.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Update aanpassing veld 1

14-8-2018  | Het nieuwe seizoen gaat over een paar weken van start. Op het sportpark wordt op dit moment hard gewerkt aan veld 1. Er is wat achterstand op de planning, maar er wordt alles aan gedaan om het veld voor de oefenwedstrijden van 1 en 2 september speelklaar te hebben.

Vanaf vrijdag 17 august wordt gestart met het leggen van de nieuwe grasmat. Kom gerust even kijken, maar betreed het veld nog niet!

Een overzicht van de werkzaamheden tot nu toe:

De oude grasmat is verwijderd - de lava/rubberlaag ligt klaar om afgegraven te worden. Deze laag wordt opgeslagen en hergebruikt.




De oude grasmat ligt tijdelijk op het parkeerterrein. Dit materiaal wordt gerecycled.


Om het veld wordt een waterleiding gelegd van de watertanks naar de sproeikoppen.




Het afgraven van de 10 cm lava/rubber-onderlaag kan beginnen. Hiervoor wordt groot materieel ingezet.




Nadat het lava/rubber is afgegraven wordt de achtergebleven zandlaag voorzien van extra drainage. De bestaande drainage wordt doorgespoeld. 

Vervolgens wordt de zandlaag bewerkt en gekeurd.


Rond het veld wordt naast een rand tegels metalen profielen aangebracht, waar in de laatste fase de grasmat wordt vastgezet.


De nieuwe lava laag wordt aangebracht (8 cm zonder rubber).


De nieuwe laag lava wordt gewalst en de 25 mm Et-layer wordt aangebracht. De Et-layer zorgt voor demping en vormt een strakke basis voor de grasmat die erop wordt aangebracht.
De Et-layer die wij hebben gekozen zorgt voor een goede demping, beperkte stuit van de bal en een snel en vlak veld. De Et-layer gaat minimaal 20 jaar mee. Twee keer zo lang als de mat die een levensduur van ongeveer 10 jaar heeft.





De nieuwe grasmat is inmiddels afgeleverd. Vandaag zijn de rollen op hun plek gelegd. Maandag en dinsdag worden de nu nog losse delen vastgelegd.







Als je benieuwd bent hoe het veld er nu uitziet kom dan gerust even kijken, maar betreed het veld nog niet!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws