Heren 1 verspeelt de winst tegen Saxenburg

17-10-2021  |

Het beloofde een enerverende middag te worden op het waterveld van MHC Voorhout en dat werd het ook. De mannen van Voorhout stonden gedeeld eerste in de competitie, samen met Catwijck. Nu kwam nummer 3 Saxenburg op bezoek. Het werd een mooie en spannende wedstrijd met goed hockey aan beide kanten. Voorhout gaf de winst uit handen in het laatste kwart. Uiteindelijk werd het een puntendeling. Beide teams wisten wat er op het spel stond. Saxenburg uit Haarlem kwam in het eerste kwart met 1-0 voor, maar door een strafcorner van Louis van Paridon kwam Voorhout weer op gelijke hoogte. Met een paar goede reddingen van de Voorhoutse keeper hield Voorhout stand en kwam zelfs in het 2e kwart op voorsprong door een wederom benutte strafcorner. Beide teams gingen met deze stand de rust in. Na de rust kwamen de mannen uit Haarlem weer op gelijke hoogte. Twee minuten later was het weer snel 3-2 voor MHC Voorhout. Florian Ankersmit scoorde uit een scrimmage. Voorhout was in het 3e kwart sterker dan Saxenburg en sloten dit af met een verdiende 4-2 voorsprong uit een strafcorner. Voor diegene die dacht dat de buit al bijna binnen was, kwam bedrogen uit. Het 4e kwart van 17 en een halve minuut was maar net begonnen en de stand was weer terug gebracht naar 4-3. Een sterk aandringend Saxenburg sleepte er een gelijkspel uit. Beide teams hadden nog kansen op de winst maar het bleef uiteindelijk 4-4.