slider01.jpg slider_03.jpg slider_06.jpg slider05.jpg slider_04.jpg slider_01.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Corona Update | Bericht KNHB vervolg zaal en midwinter competitie

19-1-2022  | 
Onderstaand bericht hebben wij ontvangen van de KNHB over hervatting van de zaalcompetitie. De KNHB heeft nog niet besloten om de zaalcompetitie te beëindigen. Voor ons betekent dit dat we voorlopig doorgaan met voorbereiding op hervatting van de zaalcompetitie: 

Zaaltrainingen
De teams trainen in ieder geval tot en met 25 januari volgens het geplande zaaltrainingsschema.

Veldtrainingen
Gezien de recente lockdown en de wens van de teams om wekelijks op het veld te kunnen trainen draaien we voorlopig parallel een beperkt trainingsschema op het veld. 
Indien je zaaltraining hebt op de dag waarop je veldtraining hebt vervalt de veldtraining. Indien je zaaltraining hebt op een andere dag dan de veldtraining wordt door het team in overleg met de trainer bepaald of deze veldtraining door gaat.

Onderlinge zaalwedstrijden
We zijn met Stiwa in gesprek om de door de KNHB ingehuurde zaalruimte voor competitie van de KNHB over te nemen voor het spelen van onderlinge wedstrijden.
Er worden onderlinge zaalwedstrijden gepland in het weekend van 22 en 23 januari.
Wedstrijden voor junioren worden ingepland op zaterdag tussen 9:00 en 16:00.
D, E en C teams spelen zoveel mogelijk voor 12:00. A en B teams na 12:00.
De F-teams spelen zaterdag op het veld.
Wedstrijden voor senioren worden ingepland op zondag ochtend en begin middag.
De wedstrijden worden donderdag avond zichtbaar. Alle zaalteams worden ingepland. Teams kunnen tot donderdag 17:00 via hun coach of teammanager melden indien ze NIET deelnemen aan de onderlinge zaalwedstrijden. 

Bericht KNHB
Afgelopen vrijdag heeft de overheid versoepelingen voor de sport aangekondigd. Deze versoepelingen zijn op zaterdag 15 januari jl. ingegaan.

Hoewel er wel door iedereen binnen en buiten gesport mag worden, is het helaas nog niet toegestaan om onze zaalhockey- en midwintercompetities te hervatten. Dit betekent dat deze competities in elk geval tot en met 25 januari 2022 (de datum van de volgende persconferentie) stilliggen. 

Aansluitend op de persconferentie heeft de KNHB aangegeven zich te buigen over gevolgen van de huidige maatregelen met betrekking tot de lopende competities.

Zoals bekend is, volgt de KNHB sinds het begin van de coronacrisis het overheidsbeleid. Zodra de overheid het mogelijk maakt weer competitie te spelen, wil de KNHB competities graag weer hervatten. We begrijpen dat er steeds weer enorm veel wordt gevraagd van alle vrijwilligers binnen de verenigingen. Maar we willen samen competitie hockeyen weer mogelijk maken zodra dat kan. Dit doet recht aan de wens van al die hockeyers die graag weer willen hockeyen. Bovendien staan de programma’s gepland en zijn de zaaluren ingehuurd.
Voordat de huidige maatregelen ingingen, was ongeveer 25% van de zaalcompetitie daadwerkelijk gespeeld. Als er per 29 januari weer competitie gespeeld kan worden, staat nog meer dan 40% van de totale zaalcompetitie in Nederland gepland. Het gaat dan om de weekenden 29 en 30 januari, 5 en 6 februari, 12 en 13 februari en 19 en 20 februari. In totaal betreft het in vier weekenden 24.000 wedstrijden. In totaal zouden we dan ruim 65% van de gehele zaalcompetitie gespeeld kunnen hebben en heeft iedereen toch nog kunnen genieten van het spelen van competitiewedstrijden.

Verlenging maatregelen op 25 januari
Als echter het verbod op spelen van competities op 25 januari a.s. wederom wordt verlengd, dan blijft er nog een te beperkt deel van de te spelen zaalcompetitie over. Het wordt dan organisatorisch te lastig om deze nog op een goede manier te spelen. Mocht de overheid op 25 januari besluiten dat competitie spelen nog niet is toegestaan, dan worden door de KNHB zowel de zaalhockeycompetities als de midwintercompetities helaas beëindigd en als niet uitgespeeld beschouwd. We gaan ons vervolgens met volle energie richten op de herstart van de veldcompetitie. Onderlinge wedstrijden op het veld dan wel in de (blaas)hal kunnen uiteraard dan wel gewoon nog steeds georganiseerd en gespeeld worden.

De KNHB blijft vanzelfsprekend actief in de lobby om de sport weer verder open te krijgen.