Hockeydames goed van start tegen Scoop 5-2

11-9-2022  |

Na een moeizame voorbereiding moesten de Voorhoutse Hockeydames in de competitie beginnen tegen Scoop, het studententeam uit Delft. Beide teams waren goed tegen elkaar opgewassen, maar Voorhout was de betere in de afronding. Het werd uiteindelijk 5-2.                                                                                                Het beloofde een moeilijke middag te worden voor de dames uit Voorhout. Vorig jaar had Scoop heel goed gepresteerd, dus het was geen appeltje eitje. Voorhout begon goed en na 5 minuten scoorde Maaike van Dijk uit een mooi benutte strafcorner. Voorhout probeerde afstand te nemen en verhoogde de druk op de tegenstander. Maar na 15 minuten viel het doelpunt aan de andere kant. Door een fout in de Voorhoutse verdediging kwam de aanvalster van Scoop één op één tegenover de keepster. Zij maakte geen fout en maakte de gelijkmaker 1-1. Door goed keeperswerk van Lotte Dijksman bleef het bij deze stand in het 1e kwart. Toch namen de speelsters van Voorhout in het 2ekwart het heft weer in handen en na 25 minuten scoorde Puck Waasdorp op rechts de 2-1. Bij deze stand gingen beide teams de rust in. Voorhout probeerde na de rust de voorsprong uit te bouwen. Dit gebeurde vroeg en snel achter elkaar in het 3e kwart. Inge Braaksma maakte de 3-1 en Jessy Heinicke maakte de 4-1 uit een scrimmage. Toch gaf Scoop zich niet gewonnen en scoorde daarna de 4-2. Met een paar goede reddingen hield Lotte Dijksman Voorhout op de been en Amy van Dam scoorde in het laatste kwart de 5-2 uit een strafbal. Voorhout is goed begonnen in het nieuwe seizoen. Met een leuke groep meiden kan trainer/coach Remco Kassels bouwen naar een goed resultaat in de competitie.