Hockeymannen naar eerste winst tegen Nieuwkoop

18-9-2022  |

De heren van MHC Voorhout begonnen vorige week met een nederlaag bij Saxenburg met 5-4. Deze week wilde men revanche om toch een goede start in de 3e klasse te bewerkstelligen. Nieuwkoop was hiervoor het slachtoffer. Voorhout speelde een goede wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander en sleepte de winst met 3-2 over de streep. Nieuwkoop begon fanatiek. Voorhout wist in deze fase stand te houden. Na 5 minuten was de eerste uitbraak van de Voorhoutse heren een succes. Daan Meijer kreeg op de kop/cirkel de bal en liet de keeper van Nieuwkoop geen kans. De 1-0 was maar van korte duur. Een minuut later sneed Nieuwkoop met een vlijmscherpe pass door de verdediging van Voorhout en scoorde de 1-1. In het 2ekwart begonnen de Nieuwkoopse mannen weer sterk en tussen 3 verdedigers scoorden zij snoeihaard de 1-2. Voorhout nam daarop het initiatief met goed verzorgd hockey en kwam gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. Halverwege het kwart kreeg Voorhout een strafcorner. In de rebound stond Ruben Piekaar op de goede plek en scoorde de verdiende 2-2 in de korte hoek .De Voorhoutse mannen zetten de tegenstander onder druk. Het overwicht werd vlak voor rust uitgedrukt in een fraai gescoorde strafcorner door Louis van Paridon. Met deze voorsprong van 3-2 gingen de mannen de rust in. Het 3ekwart kabbelde rustig verder zonder dat er noemenswaardige kansen waren. Voorhout wilde niet en Nieuwkoop kon niet. Het 4e kwart was daarentegen heel spannend. Nieuwkoop wilde een punt halen en Voorhout probeerde naar een grotere voorsprong te counteren. Het was te danken aan een geweldige redding van keeper Sebastian van der Tas en een voortreffelijke lijnstop door Casper Akkerman bij 2 strafcorners dat de punten in Voorhout bleven. Door dit fraaie resultaat nestelt Voorhout zich mooi in de middenmoot.